30 august 2016

Excursie Heidelberg-Luxemburg-Trier II

Am ajuns dupa masa in Luxemburg dupa un drum fara blocaje. Doar foarte multe locuri unde se repara/contruieste in Germania.
Orasul nu a fost chiar cum ma asteptam dar este posibil sa fie si din cauza ca am avut putin timp sa il vizitez.






Intentionez sa il revad si sa vizitez toate muzeele si castelele din zona. Pentru aceasta exista un card care include transportul in comun si intrarea la foarte multe locatii. Pentru o zi este 13 si pentru 2 este 28 de persoana. Transportul in comun este foarte ieftin: 4 euro pe zi. Benzina este la fel si pretul ei a fost la toate benzinariile la fel si anume 1.07.
Am stat la un hotel langa aeroport dar a fost liniste. Din pacate, cu toate cele 4 stele a avut multe defecte. Probabil de aceea cine a stat in camera inainte a lasat o ceapa in dulap.
Am ajuns la Notre Dame exact dupa inchidere pentru ca, desi au semne spre parcari acestea dispar la un moment dat si te intrebi unde  e parcarea. Parcarea aici a fost 1,5 pentru aproape 3 ore.
Daca orasul nu a fost asa impresionant imprejurimile au fost superbe,
Castelul Bourscheid se afla la aprox. 20 minute de Luxemburg si drumul pana acolo prin padure este fain. Intrarea este 5 euro si vizavi este o parcare fara plata. 


Castelul Vianden este exact in localitatea cu acelasi nume si la granita cu Germania. Intrarea este 6 euro si parcarea se plateste de luni pana sambata.


Ambele castele pot fi pozate din diferite puncte de la inaltime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu