21 septembrie 2009

Scurta scena de teatru fictiv


Despre mine cred ca se poate realiza o imagine cat de cat pertinenta , din prisma parerilor mele ...asadar :
Sa iti imaginezi un amfiteatru puternic luminat , unul mai grandios decat toate cele vazute pana acum unde voi fi o umbra pe scena.
Adevarul pe care il vad eu e ca toti judecam, mai mult sau mai putin.Cadem astfel pe panta ridicolului pentru ca fiecare e mai rau decat cei pe care i-a judecat sau de masura in care i-a judecat si astfel ajungem la clasificari.
In ziua de astazi , cultivam falsele valori.Probabil asta fac si eu acum-afisez o falsa cunoastere , o falsa modestie dar asta nu puteti voi sti, daca nu ma cunoasteti.Iubim falsele valori si nu spun ca ele sunt false de cand lumea , dar modul in care le folosim , le fac false.Adoptam conceptii comerciale , conceptii stranii, conceptii nascatoare de satisfacere a nevoilor primare.Nu neg , pentru a trai ai nevoie de bani , pentru a-ti construi un viitor ai nevoie de bani , dar e doar un element , care se invarte prin lume , contrar “banul face pamantul sa se invarta”.Se invartea si inainte , nu-i problema , credeti-ma pe cuvant! E un scop necesar pentru satisfacerea altor scopuri , ceea ce-l face sa devina mijloc.
Si vad , prin prisma mea multicolora , o panza de idei necusute ,o panza de posibilitati necontenite ,o panza care poate acoperi .O implinire spirituala , cu mijloace materiale , cum am mai spus.Imi cumpar o carte cu bani si da, uneori poti cumpara si bani cu carti , dar pretul e mult mai scazut.Si astfel , s-a pretuit nepretuitul….o lume a valorilor , de toate tipurile.
Ne intereseaza prea mult raul altora , pentru a ne mai vrea binele propriu.Intr-un mod paroxist , uneori , ne iubim pe noi prea mult sau cel putin , credem asta si acesta e motivul pentru care ii detestam pe ceilalti.Ne plac multe lucruri la noi insine , dar nu o recunoastem , din falsa modestie si se prefera acest mijloc de a te revela pe tine insuti , decat a spune cu adevarat ce crezi tu despre tine.Si minti .Ii minti pe ceilalti , dar te minti si pe tine, cultivi ceea ce vrei tu creada ceilalti ca cultivi , dar vechile radacini sunt infipte adanc.Si unii stiu noroiul altora.Si unii cad in el.Pentru ca nu li se pare corect.Pe de o parte , sunt justificati.Se cere dreptate , se cere egalitate si cand altul joaca pe scena absurdului , iti doresti si tu sa joci si poate chiar sa ii tragi pe altii dupa tine.Si continui ce au inceput altii , dar nu termini ,pentru ca mereu exista "va urma" .Pe cealalta parte , e eronat sa faci asa ceva-slabiciune de caracter avuta mereu in tine , slabiciune pe care o avem toti.Oameni.Greseala.
Dar mai stiu un drum….
Lung sau scurt?
Depinde de fiecare…SINCERITATEA

Dar acesta a fost doar un act scris pentru repertoriul vietii.Va fi folosit?

4 comentarii:

  1. Normal ca nu va fi folosit, dar e un semn bun faptul ca inca te gandesti la asta. Bun asa, pentru sufletelul tau, dar rau pentru supravietuirea de zi cu zi. Tu tre' sa te vezi bine in timp ce nenorocesti viata altora, cam asa e in viata. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. am nenorocit prea multe vieti.si mai fac asta fara sa stiu
    asta e viata la mine..din pacate.si va fi folosit de mine..poate si de altii

    RăspundețiȘtergere