23 august 2009

La ce ajuta visele?


Cel mai rau lucru pe care ti-l poate face cineva este sa te faca sa crezi ca poti avea aripi, ca poti zbura. Si atunci incepi sa visezi, vise pe care ti le hraneste. Si-apoi, deodata, iti frange aripile...si te izbesti de pamant...de realitate. Ciudat e ca nu stii daca acum visezi, daca acum e doar un cosmar din care te vei trezi, sau daca atunci aveai un vis frumos. Cert este ca adevaratul zbor se afla undeva intre aceste doua visari.Si incepi sa speri ca , poate, inca mai ai aripi.Ca nu le-ai pierdut definitiv.... Si-ncepi sa ratacesti,sa iti cauti aripile pierdute, neavand siguranta ca vrei sa le mai gasesti. Poate, atunci, iarasi are sa ti le franga cineva. Se spune ca drumul e mai frumos decat posibilul loc in care ai ajunge. Atunci sa fie oare mai frumoasa cautarea insasi decat zborul in sine? Tind sa cred ca nu. Si, de fapt, ce inseamna, in ultima instanta acest zbor? Te-am implorat sa nu ma faci sa visez...

5 comentarii:

  1. sincer? da... cautarea e mai importanta... cautand... iti cresc altfel de aripi... si acelea nu se mai frang asa usor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mereu cautam dar obosim.ar trebui sa fie bine si cand gasim aripile.
    p.s mi-a fost dor de tine master

    RăspundețiȘtergere
  3. E frumos drumul, dar e mai frumoasa destinatia. Se spune ca pentru orice lucru bun, frumos din viata trebuie sa platim prin...suportarea celor rele,grele. Revino-ti, capul sus.
    Fraza "Te-am implorat sa nu ma faci sa visez..."...fara cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este cel mai rau lucru, ci din potriva. Oamenii sunt, in mare parte meschini, dar atunci cand vine cineva si te face sa crezi ca ai aripi, ti-a facut un bine, chiar daca la un moment dar va da cu piciorul in visele tale. Viata are o multime de fatete, bune si groaznice, oamenii vin si se duc, sentimentele sovaie si se chimba. Asta este. Nu exista nimic cu adevarat insuportabil, totul este omenesc.

    RăspundețiȘtergere