17 martie 2009

Azi iubirea e kitsch (I)


pentru ca se pune accent pe ceea ce vreau nu ceea ce vrea.
pentru ca il iubesc daca ma iubeste sau mai bine zis daca imi arata asta prin cadouri
iar aceste cadouri au o valoare materiala .Pot numi exemple sarbatoriile ce au fost in ultimele 2 luni cand fiecare si-a adus aminte ca il „iubeste” pe cel de langa.Iar acum putem sta linistiti pana la urmatoarele.nici macar nu s-au gandit la ceva original ci doar sa ii ia ceva.e adevarat ca multe asta isi doresc si tocmai asta ,dorinta asta de a trai in material ,o face kitsch.ca este formata din material.nu are legatura cu sentimente sau de felul cum suntem ci numai cum vrem sa ne vada unu sau una ca sa ne placa.totusi fiecare crede ca iubeste.cum naiba poti spune asta cand nu esti in stare sa iti amintesti chestii minore legate de persoana de langa,nu stii sa o faci sa zambeasca si nu esti in stare sa iert?.sau o ierti oricum doar ca sa ai un fraier(a) langa ca ti-e frica de singuratate.
consider ca acest cuvant nu poate defini chestia ce multi o numesc iubire.cel mult poate o fi obisnuinta.ma intreb cati ati ramane langa cel ce ziceti ca il iubiti daca i-ar lipsi un membru ,nu ar putea merge,ar ajunge in inchisoare,ar mai avea putin de trai?ati putea renunta la el(ea) daca asta l-ar face fericit(a)?

4 comentarii:

  1. Foarte grea întrebarea de final... Dacă aş renunţa? Poate că da, poate că nu... În cazul în care celei de lângă mine i-ar fi mai bine, aş renunţa. Dar, dacă aş fi convins că nu îi este bine - chiar dacă ea ar insista, pentru a-mi lăsa mie libertatea - atunci cum aş proceda?

    RăspundețiȘtergere
  2. in o relatie amandoi decid.nu ar trebui unul sa renunte doar pentru ca asa crede el ca e mai bine.de asta exista comunicare

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot raul pleaca din incercarea de a-l modela pe cel de langa tine. Toate sursele de informatii filme, carti, reviste, etc. te bomabardeaza cu moduri in care trebuie sa fie dragostea cand de fapt vor sa iti vanda ceva prin asta.
    Adevarata iubire nu cere nimic doar accepta. Iubirea nu e o alegere e o armonie cu cineva dc armonia nu exista degeaba incerci sa o creezi, comunicare e doar o mascarada.
    Eu pot sa ma inteleg cu oricine comunicand pentru ca sunt rezonabil dar nu pot sa iubesc pe cineva pt ca ne intelegem.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru fiecare iubirea e altceva, de multe ori e confundata insa cu nevoia de afectiune, eu una...pentru mine e sacrificiu...cum? pentru ca iubindu-l pe celalat renunti tu ca el sa fie fericit..si asta ar trebui sa te implineasca si pe tine..dar...ideea e ca nu te implineste, insa macar sa faca lucrurile mai usoare, stiind ca ai renuntat din iubire.

    RăspundețiȘtergere