28 iulie 2009

Te iubesc ,lasa-ma in pace

Asta e titlul unui articol citit recent.Ea este o femeie batuta de iubirea ei si constienta ca este printre cele care au nevoie de ajutor."Vreau sa incetez sa iubesc. Sa mi se opreasca sufletul acum, aici din a-i oferi iubire unui derbedeu care nu o merita. Sa invat sa o arunc catre cei care stiu sa o primeasca, sau sa nu mai daruiesc deloc. Dar nu lui, nu acestui animal"...Totusi aceeasi ea dupa cateva asemenea randuri ne explica.Il iubeste si accepta sa fie batuta pentru ca el sa se simta barbat.Motive pentru a nu renunta sunt :frica de singuratate si de a nu mai fi iubita.Nu cred ca el o iubeste ,asta e doar o iluzie a ei.Iubirea ar presupune sa aiba grija de ea.
In final ar dori ca el sa renunte la ea si sa isi doreasca sa o bata pe alta.Incep sa cred ca asa percepe ea ideea de iubire:bataia.Multi au sfatuit-o sa mearga la terapeut sau sa il lase.Insa un singur sfat mi s-a parut bun:sa se iubeasca pe ea inainte.
Ea este dependenta de el si se vede iubita astfel.Multe asemenea ei exista si majoritatea nu cer ajutor de rusine sau pentru a-si pastra familia.Astea sunt cazurile fericite pentru ca acestea se impaca cu situatia.Dar sunt femei care doresc sa plece dar nu au unde.Exista cateva centre in tara[din pacate supraaglomerate si existente doar in cateva orase] unde pot cere ajutor.Pentru a afla unde sunt aceste centre fiecare oras are Directia de asistenta sociala sau un serviciu social.
Aici gasiti mai multe.

8 comentarii:

  1. Nu am sa inteleg niciodata modul asta de gandire. Inteleg iubirea si stiu ca pentru a exista trebuie sa fie impartasita de ambii parteneri. Ceea ce deja simte ea nu mai e iubire, e deja un sentiment care duce spre sadism. Nu se poate, trebuie sa aiba parinti la care poate apela in caz de nevoie, prieteni, rude, ceva. Partea rea din mine ar spune "stii ceva? poate ca si merita sa si-o ia zilnic din moment ce gandeste in felul asta". Cu toate astea, nici partea mea buna nu reuseste sa inteleaga...de ce? Nu pot percepe pur si simplu, e ca si cum te-ai devota in totalitate ... nimicului. Ori, asta in mod sigur nu ar trebui sa existe la nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  2. femeile iubesc altfel si sa zicem ca le inteleg.dar nu sunt de acord cu asta si nici nu inteleg.
    pana la urma fiecare isi alege singur cum traieste

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e bine sa ne dam cu parerea din afara. Viata e mai complicata decat pare eu as zice ca daca ea simte sa stea langa el sa stea langa el. Dc o bate e pentru ca il iubeste nesantos obsesiv nici nu cred ca e iubire dar e o lectie prin care ea trebuie sa treaca. Si sa plece de langa el dupa ce a inteles lectia. Stiu ca societate are alta viziune dar in general tot ce ni se intampla rau e cu motiv si se paote depasii numai intelegand motivul. Daca se desparte de el fara sa inteleaga urmatorul o va bate la fel. Pentru ca genul asta de barbatii o vor atrage.

    RăspundețiȘtergere
  4. cei din afara sunt obiectivi.poate nu va invata niciodata lectia.asta presupune sa accepte bataia toata viata?
    mai usor ii va fi fara el si asa are sansa ca el sa isi dea seama ce face gresit.poate va fi cum zice ea si o iubeste

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum sa fie cei din afara obiectivi? Ca ei nu au acces la toata treaba care se intampla intr-un cuplu. Sunt de acord ca ar fi mai bine sa se desparta dar totusi e vorba si de ceea ce intelege din asta. Pentru ca este si vina ei. Nu in sensul social ci intr-un sens mai profund. Victima atrage asupra ei violenta si daca nu corecteaza acest aspect va avea parte tot de un partener violent.

    RăspundețiȘtergere
  6. cand "iubesti" ca ea crezi ca poti vedea defectele ? imi pare o tampenie sa crezi ca te bate pentru ca te iubeste.atunci sa ii dea si ea .doar il iubeste.si cand va creste si va avea copii cu individul sa se uite cum ii bate din iubire.
    cum atrage ea violenta?[in acest caz ea e mai "solida" decat el cu mult].apoi nu cred ca o va ajuta continuarea relatiei.de fapt care relatie..daca o batea cand era beat parca avea o scuza.el nici macar nu are motiv sa faca asta

    RăspundețiȘtergere
  7. Te iubesc! zbang un ochi vanat, inca un te iubesc, o direct in ficat...

    Animalele astea ar trebuie castrate, sa nu mai fie ei asa de barbati...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca sunt castrati cred ca va fi mai rau.
    mai bine sa fie ea una gen nikita :))).

    RăspundețiȘtergere