20 februarie 2010

Ce ar fi viata fara bani? Nu-i asa ca ar fi mult mai placuta? Toti am fi egali, nu ar exista asupritori si asupriti. Probabil... ca s-ar putea ca scara ierarhica sa fie bazata pe altceva. Dar sa fie ceva ce fiecare om sa posede. Nu stiu ce, dar ceva ce sa avem toti in egala masura.
Depindem mult prea mult de acele amarate hartii (la noi nici nu sunt hartii de fapt), sau mai rau, depindem de niste cifre doar. Ce putem face fara? Nimic, absolut nimic. Pentru ca nici macar sa stai acasa nu poti fara bani.
Te pui, strangi ban dupa ban, si cand ajungi la ora h, constati ca i-ai pierdut... nu-i asa ca-i minunat? Si intr-o clipa se naruieste totul... Nu as dori nimanui sa simta dezamagirea asta. Nu mai poti face nimic, absolut nimic...
Ma gandeam daca eram vreun copil de bani gata, oare eram la fel... Ar fi fost fain, dar cred ca eram "altul".... Si nu-mi doresc alta viata (adica cine nu si-ar dori sa nu faca aceleasi greseli, dar au fost si clipe minunate), ma multumesc cu ce am, sunt chiar fericit... insa e cam greu fara b*** ("mama, de ce nu m-ai facut si pe mine dealer sau evreu??")
Inchei prin a spune ca sunt dezamagit profund de mine, ca sunt cum sunt si nu reusesc sa am grija de nimic... chiar imi vine sa cred ca nu sunt bun de nimic...

P.S. stie cineva cum poti scapa din starea de "aerian"???

2 comentarii:

  1. reusesti sa ai grija de mine si nu as vrea sa fii altfel.
    eu nu doresc sa schimb vreo greseala.
    si ca sa nu mai fii aerian cred ca tb sa incepi sa notezi sa nu uiti sau sa pierzi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi. Oricum, o sa incerc sa schimb caracteristicile astea...

    RăspundețiȘtergere