14 iunie 2015

In Germania am mai vizitat Stuttgart. Parcarea este 1,90 pe ora la cele subterane. Parcarea publica pe centru este 0,70 pe 10 minute. Am prins pregatirile pentru ceva zi libera si dupa ora 5 erau deja blocate multe strazi. A doua zi orasul era plin cu oamenii veniti la festivitati. Cum tot era inchis am vizitat muzeele Mercedes si Porsche in oras si castelul de la Ludwigsburg. Muzeul Porsche este pe 2 etaje cu vreo 50 de masini. Intrarea este 8 euro si 4 euro dupa ora 17 (inainte cu o ora de inchidere.Puteti linistiti lua bilete la ora 5 ca veti avea timp sa vizitati. Parcarea se plateste si parca a fost 4 euro. Muzeul Mercedes este mult mai mare, cu 8 etaje ce prezinta toata istoria brandului. Pretul este la fel numai ca pretul redus este de la 16.30. Parcarea a fost 5 euro undeva langa stadion. Posibil ca in zilele de lucru sa existe si alte parcari la preturi mai mici.
La Ludwigsburg am parcat langa castel si fiind zi libera nu am platit. Intrarea in gradini este 8,50 de persoana. In castel nu am intrat. Preturile de intrare difera in functie de ce vrei sa vizitezi. Gradinile sunt mari si a durat cam 2 ore sa le vizitam.
In afara de taxa de drum nu exista taxe de autostrada in cele 2 tari. La intoarcere am vizitat cele 2 castele la Hoheschwangau. In caz ca aveti plan vizitarea lor faceti o rezervare pentru bilete. Cozile dureaza cam 40-50 minute si ora programata de vizitare e cam la 2 ore dupa. Biletul la Neuschwanstein e 12 euro de persoana si daca faceti rezervare online platiti inca 1,80 de bilet. Daca vreti sa le vizitati pe toate 3 aveti reducere. Mai multe detalii aici Turul contine numai 5 camere deci eu consider ca nu merita banii sa intri... Parcarea este peste tot 6 euro pe zi. Peisajul de sus insa este superb ca si zona.
La ora 17 am plecat spre Munchen unde a fost cazarea. In oras nu am mai mers pentru ca il vazusem deja. Hotelul a avut parcare proprie free si wifi (chestii rare la hotelele nemtesti) A doua zi dimineata am plecat spre tara cu o oprire in Salzburg. Parcarea langa centrul orasului a fost 5,60 pe 2 ore. Am vizitat catacombele cu 2 euro dar care sunt 3 camere la etaj. Am urcat pana sus la cetate. Intrarea este 8 euro de persoana. Drumul este foarte abrupt si multe scari. Cei care nu sunt obisnuiti pot urca cu funicularul.
La cele 2 castele preturile sunt foarte mari (3 euro o apa mica) asa ca ar fi o idee buna sa luati apa cu voi chiar daca e mai incomoda la urcat. La toate obiectivele am putut poza fara taxa. Exceptie fac cele 2 castele care nu le-am putut poza decat de afara.

2 comentarii: